?>

Een tweedehands auto kopen is een spannend moment

Een tweedehands auto kopen kan een spannend moment zijn. U wilt natuurlijk een goede aankoop doen en niet bedrogen uitkomen. Wees kritisch en neem iemand mee die ervaring heeft met het kopen van een occasion. Dan wordt u minder snel teleurgesteld.

Laat u niet verleiden door een aantrekkelijke prijs!

Natuurlijk kijkt u bij een tweedehands auto kopen, als eerste kijken naar het uiterlijk van de occasion. Maar al ziet de auto er nog zo mooi uit en is hij helemaal uw smaak, laat u niet verleiden door een aantrekkelijke prijs. Vergelijk de vraagprijs met andere auto’s van hetzelfde model, bouwjaar etc. en vergeet niet naar de autopapieren te vragen. Het zou jammer zijn, als de koop niet realistisch is en u uiteindelijk een kat in de zak koopt.

Check de officiële gegevens van de auto

– Controleer of de naam van het kentekenbewijs overeenkomt met de naam op het ID.

– Let erop dat u niet te maken hebt met een gestolen auto, door middel van het controleren van het voertuigidentificatienummer.

– Het onderhoudsboekje zegt alles over de staat van onderhoud. Controleer de onderhoudswerkzaamheden.

– Vraag gegevens van de auto op via het RDW. Daar wordt alles omtrent uw auto geregistreerd

Controleer de buiten en binnenzijde van de occasion

Bij een tweedehands auto kopen ziet u misschien in eerste instantie niets aparts aan de occasion. Toch is het belangrijk nauwkeurig te kijken naar zowel de buiten als binnenzijde van de auto. Check bijvoorbeeld het profiel van de banden. Controleer ook eventuele roestplekjes. Deze bevinden zich vooral aan de onderzijde van de auto. Luister bij het maken van een proefrit goed naar het geluid van de motor. Test ook of de auto stabiel op de weg ligt. Dat doe je door het stuur los te laten en hard te remmen. Klopt er iets niet? Dan kunt u een extra check up laten uitvoeren.